طريقة طاجن المكرونة بالفراخ او اللحمة زى محلات الكشرى و أجمل 💜😍
طريقة طاجن المكرونة بالفراخ او اللحمة زى محلات الكشرى و أجمل 💜😍
المقادير💜:
كيس مكرونة قلم
بصلتين متوسطتين
فلفل مقطع مكعبات صغيرة
نص كيلو دجاج مقطع مكعبات او لحمة مفرومة و ممكن لو متوفرين و عندك بواقى فراخ او لحمة مستوية تستخدميها عادى جدا
كوبين من عصير الطماطم
معلقتين صلصة
توابل (فلفل اسود و كزبرة ناشفة و كمون)
مكعب ماجى (مرقة دجاج)
كوب ماء
زيت
معلقة صغيرة سكر
ملح حسب الرغبة
الطريقة💜 :
نفرم البصلة و نقلبها بزيت على النار تقليبه خفيفة اول تبتدى تدى ريحة مش عايزينها تاخد اى لون ننزل باللحمة او الفراخ و الملح و التوابل و تقلبى لما تستوى اول ما تستوى معاكى ضيفى الفلفل و قلبى قلبتين تلاتة لما الفلفل يدبل حبة بسيطة لإنه مش بياخد وقت... فى نفس الوقت هانبقى حاطين فيه معلقتين زيت و عليهم كوبين الطماطم فى وعاء تانى على النار و تضيفى عليه كوب الميا و الملح حسب الرغبة و معلقة صغيرة سكر و توابل و مكعب مرقة و معلفتين صلصة و تسيبها تغلى لمده نص دقيقة بس تطفى عليها... فى الصينية اللى هاتعملى فيها تحطى اول حاجة اللحمة المتعصجة بعدين كيس المكرونة نية من اى سوا بعدين تضيفى الطماطم اللى عملتيها و تخليها الفرن على نار ١٨٠ مش هاتوطى عليها فى الرف اللى فى النص و سيبيها نص ساعة لا أزيد و لا أقل و تخرجيها سيبيها ربع ساعه كده تبرد قبل ما تقلبيها عشان تتقلب بسهولة و بالهنا والشفا 😍👄🤗
تابعنى على انستجرام ❤️
تابعنى على تويتر ❤️
تابعنى على الفيس بوك ❤️
No comments