مبروشة / باستا فلورا طريقة تحضير المبروشة جميلة جدا و طعمها خيااااال 🌸😍
مبروشة / باستا فلورا طريقة تحضير المبروشة جميلة جدا و طعمها خيااااال 🌸😍
المقادير 🌸:
2 كوب حليب
نصف كوب سكر
3 ملعقة كبيرة نشا
فانيلا
7 ملعقة كبيرة مليانه جوز هند
2 و ثلث كوب دقيق = 350 جرام
7 ملعقة كبيرة كاكاو
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
نصف كوب سكر
2 بيض
فانيلا
نصف كوب زبدة = 120 جرام
الطريقة🌸:
هانضيف فى حلة على النار 2 كوب حليب نصف كوب سكر 3 ملعقة كبيرة نشا فانيلا و نقلبهم كويس و نستمر فى التقليب لما يسمك قوامهم نضيف ٧ معالق كبيرة جوز هند و نقلبهم و نغطيهم و نسيبهم على ما نحضر باقى الوصفة فى طبق عميق نضيف 2 و ثلث كوب دقيق = 350 جرام و 7 ملعقة كبيرة كاكاو و 1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر و نصف كوب سكر و نقلبهم حلو بعدين نضيف 2 بيض و فانيلا و نصف كوب زبدة = 120 جرام و نبتدى نفركهم بدون عجن نهائى حتى نحصل على قوام رملى و يتخلطو كويس... نجيب صينية مقاس ٢٦ نضع فيها ورقة زبدة علشان تقلبيهم بسهولة و نحط اول طبقة معانا من خليط الكيك اللى حضرناه نضيف تلتين الكمية و نفردها كويس و نغطى جوانب الصينية بالخليط بعدين نضيف طبقة الحشو اللى حضرناه و نفردها برفق و نضيف فوقيها اخر طبقة اللى هيا باقى خليط الكيك و نسويها برفق لما تبقى متغطية كلها زى بعضها..و ندخلها فرن سابق التسخين على درجة ١٨د و نسيبها ٤٠ دقيقة بعدين نخرجها و نسيبها فى التلاجة ساعة كاملة قبل التقديم و بالهنا والشفا 😘💜
تابعنى على انستجرام ❤️
تابعنى على تويتر ❤️
تابعنى على الفيسبوك ❤️
No comments