هنا ' name='keywords'/> رز بلبن بطريقة ابتكارية جميلة جدااا ‏😍😍 | وصفات ‏متنوعة

Breaking News

رز بلبن بطريقة ابتكارية جميلة جدااا ‏😍😍

رز بلبن بطريقة ابتكارية جميلة جدااا 😍😍
رز بلبن بالكنافة و صوص الكراميل الخطييير جدا 🤩🤩💪

١-اول حاجة الرز بلبن :

المقادير :

٢ كيلو حليب
كوب حليب بارد
معلقة كبيرة نشا
٢ معلقة كبيرة كريم شانتيه بودر
معلقة صغيرة فانيليا
كوب رز عادى
معلقة كبيرة قشطة 
نص كوب سكر 

 الطريقة : 
نضع ٢ كيلو الحليب البارد على النار و نضيف الرز و نقلب من فترة لأخرى حتى يغلى ثم نطفئ النار و نتركه ساعة.. بعد ساعة
نشغل تحته النار و نضيف معلقة القشة و نص كوب سكر و نقلب
نأتى بكوب اللبن البارد و نضيفله الكريم شانتيه و النشا و نقلبه جيدا ثم نقوم بإضافته على الرز بلبن مع التقليب المستمر، نضيف معلقة الفانيليا، اهم شيء التقليب المستمر لمدة خمس دقايق أخرى و نلاحظ القوام الكريمى الجميل للرز 😻 ثم نرفعة من على النار..

 ٢- تانى حاجة صوص الكراميل
 المقادير : 
علبة قشطة او تلات ملاعق كبيرة 
كوب سكر 
معلقة كبيرة زبدة 
تلت كوب ماء

الطريقة :
نضع السكر فى طاسة على نار هادية و نضيف عليه الماء عند الحاجة للتقليب نقوم بهز الطاسة و لا نقلب بالمعلقة منعا للتكتلات نهز الطاسة كل فترة حتى لا يلتصق السكر حتى يذوب تماما و مع ان يأخذ اللون الذهبى نضيف علبة القشطة و نقلب بالمعلقة جيدا حتى تمتزج القشطة مع الكراميل و نضيف بعد ذلك الزبدة و نقلب حتى تذوب الزبدة و نضعه جانبا 

٣- اخر حاجة الكنافة 
المقادير :
كوبين من الكنافة 
٣ ملاعق كبيرة شربات سيرم او عسل نحل 
معلقتين زبدة 
الطريقة : 
نفرك الكنافة جيدا ثم نضيف الزبدة و نقلبهم ثم نضعهم فى صينية فى الفرن الى ان تأخذ الكنافة اللون الذهبى و نخرجها و نضيف عليها ٣ ملاعق كبار من الشربات او العسل و نقلبهم
  
 آخيرا بقا التقديم 😘♥️
فى الوعاء او الطبق اللى هاتقدمى فيه نضع طبقة جيده من الكنافة و نساويها ثم تضع فوقها طبقة من الرز بلبن ثم طبقة اخرى من الكنافة و طبقة كمان من الرز بلبن وآخر حاجة طبقة الكراميل الجميل من فوق و بالهنا و الشفا 🤩🤩

No comments