طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة
المقادير :
لفة جلاش
بصلة مفرومة
لحمة مفرومة
فلفل رومى
سمنة
زيت
بيضة
ملح
فلفل اسود
قرفةناعمة
زنجبيل بودر
كوب لبن
الطريقة :
فى طاسة على النار نضع معلقتين كبار من السمنة و نقلب بيهم البصلة لما تدى ريحة نضيف الفلفل الرومى نقلبهم تقلبتين ثم نضيف اللحمة المفرومة و الملح و القرفة و الزنجيل و الفلفل الأسود حسب الرغبة و نقلبهم كويس لما اللى اللحمة تستوى، ثم ندهن الصينية اللى هانسوى فيها الجلاش بالسمنة و و نضع اول ورقة جلاش ثم ندهنها سمنة و نضع فوقها ورقة كمان و ندهنها سمنة و نضيف ورقة تانى و هكذا لما نخلص نص لفة الجلاش ثم نضع اللحمة المتعصجة و نضع فوقيها باقى لفة الجلاش بنفس الطريقة بإننا ندهن بين كل ورقة و التانية سمنة او زيت عادى ثم من المهم جدا تقطعى الجلاش قبل ما تضيفى عليه الحليب بعد ما تقسمى الصينية هاتجيبى طبق تضربى فيه البيضة مع كوب الحليب و تضيفى فلفل اسود و ملح و تسقى بيهم صينية الجلاش طبعاً ممكن تستغنى عن البيضة لو مش حباها او تستبدلى الحليب و البيض بشوربة فراخ او لحمة لو متوفرة بتدى الجلاش طعم جميل جدا و تدخلى الصينية فى فرن سابق التسخين على درجة حرارة عليا و تسيبيها لما تاخج لون دهبى و سيبها تبرد شويا قبل التقديم و بالهنا و الشفا 😘👍
ليست هناك تعليقات