طريقة تحضير فراخ كنتاكى الأصلية ، فراخ البروستد، افضل من الجاهز 💪😋
طريقة تحضير فراخ كنتاكى الأصلية ، فراخ البروستد، افضل من الجاهز 💪😋
المقادير💛:
فرخه مقطعه ۸ وزن الفرخه کیلو او کیلو دبابيس حجمها صغير
النقع الفراخ💛:
4 كوب ماء
۲ معلقه كبيره ملح
۲ معلقه كبيره خل
معلقه كبيره سكر
التبيل💛 :
كوب دقيق
نصف كوب نشا
معلقه كبيره ( بابريكا - توم بودر - بصل بودر - زعتر - فلفل اسود )
معلقه صغيره كركم
معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره شطه
معلقة صغيرة بيكنج بودر
ماء
التغطيه💛 :
٢ كوب دقيق
نص كوب نشا
معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ( كركم - توم بودر - بصل بودر - زعتر -ملح ) للتحمير :
زيت غزير
الطريقة💛 :
اول حاجة نخرم دبابيس الفراخ او الفرخة المتقطعة على ٨ قطع بالسكينة حاجات بسيطة غشان تستوى كويس و تشرب التتبيلة...
بعدين نجيب طبق عميق نضع فيه ٤ كوبايات من المياه، و معلقتين كبار ملح، معلقتين كبار سكر و معلقتين كبار خل و نقلبهم كويس و ننزل فيهم الفراخ و نسيبها الليل كله فى التلاجة
بعدين تانى يوم نصفى الفراخ و ننشفها من المياه كويس.. و نحضر التتبيلة هانضيف فى طبق عميق كوب دقيق ، نصف كوب نشا، معلقه كبيره ( بابريكا - توم بودر - بصل بودر - زعتر - فلفل اسود )، معلقه صغيره كركم، معلقه صغيره ملح، معلقه صغيره، شطه على حسب الرغبة، معلقة صغيرة بيكنج بودر و نقلبهم كويس بعدين نضيف المياه بالتدريج و احنا بنقلب الى ان تحصلى على قوام يشبه كوام البان كيك سائل و لكن خفيف جدا
، بعدين نحضر التغطية الأخيرة هاتى كيس و ضيفى فيه كوبين دقيق، نص كوب نشا، معلقه صغيره بيكنج بودر و معلقه صغيره من ( كركم - توم بودر - بصل بودر - زعتر -ملح )و قلبيهم كويس داخل الكيس.. بعدين نجيب الفراخ اول حاجة ننزلها فى حليط التتبيلة تتغطى كويس بعدين نضعها فى الكيس و نهز الكيس حتى تتغطى الفراخ بالكامل.... اول ما ننتهى من كل الكمية.. نضع زيت غزير على النار يكفى لتغطية قطع الفراخ بالكامل و ننتظر الزيت يسخن بعدين ننزل فيه الفراخ و نسيبها فى زيت سخن ٥ دقايق بعدين نوطى النار و نسيبها ٢٠ دقيقة بعدين نعليها تانى اول ما تاخد لون دهبى نخرجها على مصفى علشان تنزل الزيت الزيادة و هكذا حتى تنتهى من الكمية طبعا الطعم و الريحة تحفة جميلة جداااا و بالهنا و الشفا😍😍
No comments